Як захистити свій будинок від домушників

Як захистити свій будинок від домушників?

Добрий день! Я – майстер з аварійного відкриття замків. У сфері своєї діяльності я часто зустрічаюся з такими ситуаціями, як квартирні крадіжки. За статистикою у Києві проходить понад 80 квартирних крадіжок на добу. Але я можу з упевненістю сказати, що ця цифра більша, тому що виїжджаю за аналогічними викликами (після злому не завжди вдається потрапити до будинку, оскільки замки пошкоджені) і приблизно 20% клієнтів, які постраждали від домушників, відмовляються викликати поліцію. В основному злодії обирають квартири із простими незахищеними захисною фурнітурою замками. Вони зламуються дуже швидко та безшумно! Але бувають випадки коли відкривають справді сучасні та дорогі замки. Це вже робота професіоналів! Навіть були випадки, коли замки відкривалися інтелектуальним способом (не пошкоджуючи замки) та після пограбування закривалися назад (по камерах відеоспостереження було видно, що працювали відмичками). Незламних замків не існує, можна відкрити будь-який замок, але за різний проміжок часу, чим краще захищений замок – тим більше часу потрібно для злому.

Як захистити своє житло?

Ідеальний варіант це підключити пультову охорону та встановити бронедвері з якісними замками, та обов’язково, із захисною фурнітурою. Ще можна встановити другі двері. Наприклад, якщо поставити першими дверима прості «китайські двері» і підключити саме їх до сигналізації, а за ними бронедвері, то після злому перших дверей, грабіжник побачить перед собою бронедвері, при тому що сигналізація вже спрацювала і наряд охорони вже мчить на спрацьовування (середнє прибуття 7 хв.), то ніякий злодій не наважиться йти далі, а просто втече. Після цього ви міняєте замки не в броньованих дверях, а в дешевих «китайських» де ціна замків незначна! Не слід забувати і за тамбурні двері, по можливості їх треба встановлювати і завжди закривати після себе, так злодію стає набагато важче оцінити замки, які встановлені у вас і сусідів.

Якщо фінансове становище не дозволяє платити за охорону щомісяця, можна встановити автономну сигналізацію GSM. Сирену слід встановлювати у недоступному та візуально непомітному місці. Тобто при зломі вашого будинку спрацьовує сирена, встановити місцезнаходження сирени в приміщенні дуже важко — злодій розгублений і не знає що робити. На телефон власника квартири надходить повідомлення про те, що квартира відкрита. Теж досить непоганий варіант!

Відеонагляд! Прихована чи відкрита камера? Якщо встановлена ​​пультова охорона і у вас хороші надійні двері, то я схиляюся до того, щоб встановлювати приховану камеру. Непоодинокі випадки, коли домушники винаймають квартиру в оренду в тому будинку, де планують пограбування! Консьєрж нікого стороннього не пропускає по камерах, які на вході нікого стороннього не помічено, а пограбування кількох квартир сталися! Тому завдяки прихованим камерам можна легко дістатися істини. Якщо ж у вас не дуже надійні двері, то в такому разі можна ставити камеру для відлякування злочинців (можна навіть муляж камери).

У результаті три пункти допоможуть суттєво захистити своє майно:

 1. Сигналізація

2. Надійні двері та замки

3. Видеонагляд

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *